Den store bagedyst: Afsnit 4

Afsnit 4 står i chokoladens tegn, når deltagerne udfordres i temperering og skulpturer. Og så får bageteltet besøg af en tidligere deltager med et es i ærmet.

Den store bagedyst: Afsnit 4
October 15, 2022 af Emilie EnggrenFoto: Carsten Mol/DR


TIMM OG CHOKOLADEFABRIKKEN

Niveauet stiger i takt med forventningerne, og den frygtede chokoladedisciplin skulle jo komme før eller siden – og det gør den så nu. I afsnit 4 sættes deltagerne til at fremtrylle mesterværker i chokoladens tegn, og det bliver ikke nemmere af, at de skal gøre både Markus og en tidligere semifinalist kunsten efter. 

En gammel kending som gæst

I afsnittets første ud af tre chokoladeudfordringer byder Timm varmt velkommen til en gammel kending i bagedystteltet; nemlig den humørspredende Iben, som var semifinalist i sæson 5, og som senere har uddannet sig til chokolatier. Og netop chokolade(temperering) kommer nu til at udfordre deltagerne, som kastes ud i den svære disciplin flødeboller – og ikke bare hvilken som helst flødeboller, men flødeboller med stribet chokoladeovertræk. 

Der er tale om en klassisk ”kokkens efterfølger”, hvor deltagerne må holde tungen lige i munden for ikke at halte bagefter, og det går da også bedre for nogle end for andre. Noget overraskende skuffer den tidligere mesterbager Klaus, som både fejler med temperering og afbagning. 

Elegante eclairs

I den hemmelige udfordring står den igen på chokolade, og denne gang er det Markus, der har fremtryllet udfordringens skuestykke: en skinnende chokolade-eclair med chokoladeglace og chokoladepynt på toppen, som kræver en intet mindre end perfekt temperering. Amrinder fejler fatalt i udfordringen grundet en grunddej, der flyder ud, mens Klaus rejser sig fra første udfordring og laver de flotteste eclairs. ”Du kan sagtens komme i lære hos mig”, lyder det fra en tydeligt begejstret Markus. 

Kun fantasien sætter grænser

I mesterværksudfordringen kan deltagerne for alvor sætte fantasien løs, når der er ”fri leg” – så længe chokolade fortsat er i fokus. Den bedste bedømmelse går (igen) til Klaus, og også Laura imponerer. ”Respekt” og ”fornøjelse” lyder nogle af ordene til Klaus, mens Amrinder imponerer mere på udseende end på smag og konsistens, som er ”off” og underbagt. 

Tillykke og farvel til …

Som resultat må vi desværre tage afsked med Amrinder, som havde det svært i alle tre udfordringer. Selvom det på baggrund af afsnittet er en forventelig afsked, kommer vi til at savne Amrinders rolige væsen og eksotiske smagskomponenter, som ofte sad lige i skabet. 

Men ikke alt er trist i bageteltet, for sæsonens første dobbelte mesterbager blev nemlig kåret. Til trods for fejlagtige flødeboller hiver Klaus den alligevel hjem med smukke eclairs og et forbløffende chokolademesterværk og sikrer sig mesterbagerforklædet for anden gang. Et velfortjent tillykke til Klaus!

Bag som i Den store bagedyst

I afsnit fire ville vi ønske, at der ikke havde været så langt fra vores sofa til bagedystteltet, for nøj, hvor vi elsker chokolade! Har du det lige sådan, kan du heldigvis selv gå i køkkenet og bage kager som i Den store bagedyst. Se bare opskrifterne her

Opskrift: Flødebolle-cookies med saltede peanuts

Opskrift: Flødeboller med passionsfrugt

Opskrift: Eclairs med lemoncurd og marengs

Opskrift: Eclairs med saltkaramel og chokoladeganache

Opskrift: Chokolademoussekage med mandelbund

Opskrift: Chokoladetærte med Baileys-ganache

Læs med igen om en uge, hvor vi evaluerer afsnit 5 – god kagebagning så længe!

Måske du også kan li'