Den store bagedyst: Afsnit 3

Der bliver serveret torsk, flæskesteg og forloren hare i afsnit 3 af Den store bagedyst. Det lyder funky, og det er det også!

Den store bagedyst: Afsnit 3
October 8, 2022 af Mathilde LandryFoto: DR

Sansedysten

Aftenens afsnit af Den store bagedyst udfordrer sanserne. Ikke på den der lad os smage på mærkelige ting-måde, men i stedet for bliver sanserne delt op, når dommerne først skal smage uden at se og senere se uden at smage.

Dommerne får bind for øjnene

I første udfordring skal deltagerne bage 12 ens petit four, hvor smagen er i fokus. Dommerne skal smage på kagerne med bind for øjnene, så for første gang i Bagedystens historie betyder udseendet overhovedet ingenting.

Det er meget heldigt, for deltagerne leverer nogle virkelig grimme kager. Heldigvis smager de rigtig godt. Især Amrinder, Jasper og Laura imponerer med deres smagfulde minikager. 

Ingen bagning i den hemmelige

I den hemmelige udfordring skal deltagerne pynte en færdigbagt kage med fletmønster, så den ender med at ligne en hjerteformet fyldt kurv med låg. Katrine viser dem, hvordan de laver mønsteret, og så er det ellers bare om at finde sin indre pynteprinsesse frem. Det er ikke alle deltagerne, der er lige glade for den udfordring.

Amrinder og Jasper, som lå i front efter første udfordring, ender i bunden, så det hele er vendt lidt på hovedet. Michelle ender med at hapse førstepladsen med Laura lige i hælene. 

Det er ret tydeligt at se, hvem der er pynteprinsesser, og hvem der er smagsfyre – som deltagerne selv kalder det. Efter de to første udfordringer ligger de 8 deltagere derfor ret lige, og der er slet ikke nogen, der er nede at skrabe bunden. Allerede her fornemmer man, at det bliver svært for dommerne at finde en deltager, der fortjener at blive smidt ud.

Ingen illusioner om at ryge ud

Mesterværkerne består i aftenens program af illusionskager, der leger med sanserne. Vi har aldrig set kager, der ligner kiksede 90'er-retter så meget i Bagedysten før. Kagerne er virkelig naturtro, og især Jespers torsk imponerer Markus: "Det er den vildeste og sjoveste måde at servere en kage på nogensinde i dette telt for mig". Også Lauras forlorne hare, Klaus' flæskesteg og Michelles æggekage imponerer os og dommerne.

Efter alle tre udfordringer er det tydeligt, hvem er ligger i toppen, men der er ikke rigtigt nogen, der fortjener at blive smidt ud. Manja kikser lidt i dag, og hvis Marc ikke var udgået pga. corona, var det nok hende, der var røget ud. Heldigvis for hende kan dommerne vælge ikke at smide nogen ud i et vilkårligt program, og det blev så i dag. Lidt kedeligt, at der ikke skulle gå længere tid, før de brugte deres 'magt', men nu ved vi da, at der skal nogle ud i de næste seks programmer.

Det er ikke den store overraskelse, at Laura løber med mesterbagerforklædet. Det er fortjent! Vi synes dog, at Michelle snart fortjener at få det, for hun har ligget i top lige fra starten. Måske sker det næste gang. Der er til gengæld ikke så mange bundskrabere i år, så det bliver virkelig svært, når der skal vælges nogle fra de næste lørdage – medmindre niveauet sættes op.

BAG KAGER SOM I DEN STORE BAGEDYST

Uanset om du er mesterbager eller nybegynder, kan du sagtens kaste dig ud i kagerne fra Den store bagedyst. De små petit fours kan laves i mange udgaver – herunder er de lavet af en blondiebund og toppet med en lækker frosting. Du finder meget mere inspiration til forskellige petit fours her. Vil du bage en flot kage, der kræver lidt håndelag, kan du kaste dig ud i en hjerteformet chokoladekage med smørroser, der kræver sirligt sprøjtearbejde. God fornøjelse!

Måske du også kan li'