Den store bagedyst: Afsnit 2

Andet afsnit af Den store bagedyst vækker både grin og gråd i bageteltet, og en noget pervers tone lægges for dagen af både dommere og deltagere. Bageteltet bevæger sig ned under bæltestedet – i bogstaveligste forstand.

Den store bagedyst: Afsnit 2
October 1, 2022 af Emilie EnggrenFoto: DR


Én i undertal – hvem mangler?

I første afsnit af Den store bagedyst kunne alle glædes over, at ingen røg hjem, men i aftenens afsnit spiller klaveret en noget anden lyd. For nu begynder udskilningsløbet, siger Timm, som dog må erkende, at det startede tidligere end forventet. Bagerst i bageteltet er ét af køkkenerne nemlig tomme, og det skyldes, at den Corona-ramte Marc har måtte udgå fra programmet. Vi havde glædet os til at se mere fra Marcs kreative hånd, og også hans bagedyst-kollegaer ærgrer sig over nu at måtte undvære hans smittende, gode humør. 

Som et spændende tvist betyder det, at Markus og Katrine på et vilkårligt tidspunkt i løbet af sæsonen må frelse en deltager fra at ryge ud. Det bliver dog ikke et trumfkort, som de vælger at bruge i aftenens afsnit, hvor vi må sige farvel til én. 

Klassisk bagværk og lange Dillermænd

I andet afsnit af Den store bagedyst bliver deltagerne kastet for løverne, når de skal gøre danske bagere kunsten efter og bage både tebirkes, rugbrød og medaljer. Og så bevæger deltagerne sig under bæltestedet (bogstaveligt talt),når en velkendt karakter med røde og hvide striber gæster den hemmelige udfordring. 

Bagerens klassikere og en lille overraskelse

I første udfordring stilles deltagerne over for en af de helt svære bagediscipliner: tebirkes! Med hele 27 lag er der store forventninger til deltagerne, som udover tebirkes skal bage perfekte rugbrød og, nå ja, kværne deres eget smør ud af piskefløde og salt. Ikke alle klarer første udfordring lige godt, og desværre følger uheldet fra afsnit 1 med Harald, hvis rugbrød hænger fast i formen. Stakkels Harald, som dog holder humøret højt og spreder smil i teltet til trods for nedture. 

Susanne og Manja, derimod, imponerer både med rugbrød og tebirkes og får konkurrencens flotteste bedømmelser. Vi havde høje forventninger til Klaus, som skulle forsvare sit mesterbagerforklæde, men desværre underbagte han sine tebirkes ligesom mange andre deltagere.

Under bæltestedet

Da deltagerne træder ind i bageteltet, mødes de af en høj, rød-og-hvid-farvet cylinderform. Hvad den rummer, er der flere teorier om, men selvom Tim iklæder sig en afslørende hue, er deltagerne stadig lige tomme på øverste etage. Det viser sig, at det hverken er en kransekage eller Alice i Eventyrland, som cylinderen gemmer på, men – selvfølgelig – den berømte John Dillermand! Og der er jo ingen John Dillermand uden en lang, stribet diller, så den skal deltagerne selvfølgelig sørge for at fremtrylle af lange træstammer med rødt og hvidt marcipanovertræk. En udfordring, som får Markus og Katrine til at græde af grin. 

Harald kommer desværre (igen) bagud og snupper en 10. plads, Jaspars marcipanovertræk sætter sig fast på bordet, Michelle håber, at smagen kan bære hende hjem, mens Laura scorer sig en flot 1. plads. 

Medaljer med vodka

I mesterværksudfordringen skal deltagerne lave deres egen fortolkning af bagerens klassiske medaljer, som de skal servere 8 af. Jaspar går moderne til værks og laver veganske medaljer med soyabaseret ”flødeskum” og vodka, Klaus og Susanne blæser Markus og Katrine bagover, og samtlige deltagere får ros for smukke og indbydende medaljer – på nær Harald, hvis medaljer har størknet sig fast til tallerkenen efter, at han dyppede dem i chokolade. 

Farvel og tillykke til …

Efter afsnittets udfordringer er det svært at forudse, hvem der vinder mesterbagerforklædet, fordi mange af deltagerne har imponeret på flotteste vis. Det er dog nemmere at udpege, hvem der må forlade programmet, nemlig Harald, som desværre ikke kom i mål med sine kager i denne omgang. Mesterbagerforklædet gik til Susanne, som var dygtig til at sætte passende ambitioner, og som holdt et godt niveau hele vejen igennem. Vi kommer til at savne Harald og ønsker Susanne mange gange tillykke, men mon ikke, at hun i næste uge får hård konkurrence af den tidligere mesterbager, Klaus? Det tror vi!

Bag kager som i Den Store bagedyst

Er du blevet lækkersulten efter andet afsnit af Den store bagedyst? Drømmer du om at bage hjemmelavet rugbrød, tebirkes, træstammer og medaljer som deltagerne? Så har vi samlet vores bedste opskrifter på afsnittets udfordringer, så du kan gøre bagedystdeltagerne kunsten efter!

Læs med igen om en uge, hvor vi evaluerer afsnit 3 – god kagebagning så længe!

Måske du også kan li'