Den store bagedyst: Afsnit 1

Hvis du har fulgt med i Den store bagedyst siden den spæde start i 2012, lægger du nok hurtigt mærke til, at alt ikke er, som det plejer, i denne sæson. DR har rusket op i programmet og prøver nye ting af. Men kan vi så lide, hvad vi ser?

Den store bagedyst: Afsnit 1
September 24, 2022 af Mathilde LandryFoto: DR

BAGEDYSTEN HAR RYSTET POSEN

Som du måske har bemærket, er ikke alt, som det plejer, i den nye sæson af Den store bagedyst. Som noget nyt starter premieren nemlig med en hemmelig udfordring – men ikke sådan som du kender den, hvor dommerne bliver bedt om at forlade bageteltet.

I stedet for at bage en kage, som deltagerne har testet af hjemmefra, skal de nu starte med at bage en mini-lagkage kun ved at bruge de ingredienser, som er stillet frem til dem. Det er længe siden, at vi har set så nye tiltag i programmet, og hvor er det forfriskende med en rystet pose!

Bagom kameraet og nye bandeord

Det viser sig, at det var udfordringen med mini-lagkagen, som deltagerne fik til deres casting. Mange af deltagerne laver derfor, forståeligt nok, den samme kage, som de gjorde til castingen, og vi seere får lov til at få et tilbageblik på deres casting. 

Hvis du, ligesom os, er fast seer af Bagedysten, har du måske lagt mærke til, at vi i sæsonens første afsnit også får lov til at være lidt mere med behind the scenes. Udover at være med til castingen ser vi også deltagerne gøre sig klar til optagelserne, hvor de får lagt ekstra makeup og rettet på forklæderne.

Og er det bare os, eller bander de lidt mere i år? Måske har DR fået en ny klipper med et større ordforråd, eller så prøver de at gøre Bagedysten lidt mere rå. Under alle omstændigheder kan vi godt lide den nye udgave.

AFSNITTETS OP- OG NEDTURE

Allerede i den første runde kender vi deltagerne lidt bedre. Michelle har lidt for høje ambitioner, Amrinder har styr på sine smage, og Marc mangler finish. Det ændrer sig ikke rigtigt efter den hemmelige udfordring, hvor deltagerne skal bage kartoffelkager. Her vinder Michelle, og Klaus er lige i hælene på hende.

I den sidste udfordring skal deltagerne lave spiselige selvportrætter, og de er alle sammen fyldt med gode og kreative ideer. De støber chokolade af deres egen ansigtsform, laver store småkage-figurer og modellerer chokolade efter selv de mindste ansigtstræk. Vi er imponerede!

Klaus tager sejren og vinder mesterforklædet, men Michelle er ikke langt fra. Susanne og Harald ender desværre i bunden efter premieren, men det kan de heldigvis nå at rette op på, for ingen ryger hjem i denne omgang. 

Vi forudser …

Vi spår, at Klaus og Michelle når langt, og mon ikke at Michelle snupper mesterbagerforklædet fra Klaus inden længe? De har begge høje ambitioner, og deres resultater er ret imponerende, når man tænker på, vi kun er ved første afsnit – for 10 år siden kunne deltagerne da ikke temperere chokolade så tidligt, kunne de? 

Mon ikke også, at tatovøren Marc og computerspilleren Harald kan nå at imponere næste gang, når der skal prøves kræfter med medaljer, rugbrød og birkes. Vi giver i hvert fald alle deltagerne en chance til!

BAG KAGER SOM I DEN STORE BAGEDYST

Får du også lyst til at bage, når du ser Bagedysten? Det gør vi i hvert fald, og vi er her på redaktionen blevet enige om, at man faktisk slet ikke kan se Den store bagedyst uden et stykke kage ved sin side.

Drømmer du om at bage kagerne fra premieren på Den store bagedyst, kan du give dig i kast med de her små, fine mini-lagkager eller de her lækre hjemmelavede kartoffelkager

 De små kartoffelkager fra den hemmelige udfordring kan nemlig snildt laves derhjemme – og du behøver selvfølgelig ikke at undvære en opskrift, som deltagerne gjorde det i udfordringen!

Læs med igen om en uge, hvor vi evaluerer afsnit 2 – god kagebagning så længe!

Måske du også kan li'