Den hemmelige ingrediens: Bahn Mi-style puffede blomster med Pink Lady-æbler

Derfor er Pink Lady den hemmelige ingrediens, alle gourmander bør kende.

Den hemmelige ingrediens: Bahn Mi-style puffede blomster med Pink Lady-æbler
January 13, 2025 af AnnonceFoto: Pink Lady

Annonce for Pink Lady®

Madentusiaster ved at visse ingredienser har en særlig effekt på det sanselige indtryk, og har evne til at transformere en ret fra simpel til sublim.

Æblet er netop sådan en ingrediens. Med sin komplekse balance af sødme og syre kan æblet bidrage med dybde og kompleksitet til både søde og salte retter. Æblets sprøde tekstur er desuden en delikat sanselig detalje, der kan give bid og taktil kontrast i retter, som gør spiseoplevelsen mindeværdig.

Vil du udfordre æblets versatile natur, skal du række ud efter det velkendte Pink Lady®-æble, næste gang du skal være kreativ i køkkenet. Det sprøde æble med sin unikke syre-sødme kompleksitet er nemlig en oplagt ingrediens i madlavningen - både i rå og tilberedt form og i det søde og det salte køkken. Det er den hemmelige ingrediens, alle, der går op i madlavning, bør kende. Og det er meget mere end bare et æble: Det er en smagsmæssig oplevelse, der løfter stort set alt, det parres med, og et æble, som dertil er dyrket ud fra pertentlige principper.

God mad er nemlig ikke blot funderet på teknik. Det handler om de enkelte råvarer og særligt kvaliteten heraf. Det sprøde Pink Lady® æble er dyrket i det frodige, perfekt tempererede sydeuropæiske klima og skiller sig ud fra øvrige æbler, fordi det er avlet med en opmærksomhed på alle detaljer og trin i dyrkningsprocessen. Det er dyrket med omhu og øje for, at smagen udvikler sig til den velkendte profil, der er ligeså balanceret, som den er unik.

Pink Lady® er resultatet af 20 års dedikeret indsats fra de lokale æblebønder, der kultiverer hvert æble med passion og grundighed. Bønderne ser til, at hvert eneste æble repræsenterer den helt unikke smags- og teksturoplevelse, der forbindes med æblet, hvor den underlæggende syre er perfekt afstemt med dets bløde sødme, som kulminerer i æblets umiskendelige sprødhed.

Pink Lady® omfavner den stolte æbledyrkningstradition, men skyr samtidig ikke moderne innovation, der kan give både frugter og den omkringliggende natur bedre vilkår for at trives. Derfor har æblebønderne adopteret moderne teknikker, der er blevet naturligt integrerede i dyrkningsprocessen, og sikrer, at hvert æble ikke blot er af højeste kvalitet, men at det også produceres med fokus på mere ansvarlige principper. Pink Lady® æblet er kulminationen af både tradition og innovation.

Imponer med disse smukke Bahn-Mi-inspirerede puffede blomster med Pink Lady® æbler, og oplev hvordan æblets knasende tekstur og perfekte syre-sødmebalance giver retten dybde og dimension.


OPSKRIFT

Bahn-Mi-inspirerede puffede blomster med Pink Lady® æbler

Fyld

• 1 spiseske soya

• 1 spiseske sesamolie

• 100 g Pink Lady® æbler

• 100 g gulerod

• 100 g agurk

• 100 g røget tofu

• 2 stængler frisk koriander

• 2 stængler frisk mynte

• 2 stængler frisk thaibasilikum

• 1 tsk ristede løg

• Spiselige blomster til pynt

Skær tofuen i små tern, cirka 5 x 5 mm, og rist på en stegepande med sesamolie og soya. Skær æble, gulerod og agurk i samme form. Hak krydderurterne og bland tofu, grøntsager og krydderurter sammen. Stil på køl indtil servering.

Sauce

2 spiseske soya

  • 1 fed hvidløg

• 3 tsk mayonaise

• 1 spiseske sriracha

• 1 spiseske limesaft

Bland alle ingredienser sammen i en skål og stil på køl indtil servering.

Puffede blomster

• 6 ark rispapir

• 500 ml neutral olie

Opvarm olien i en dyb pande. Olien skal være varm, men ikke rygende. Bræk rispapiret i mindre størrelser. Test olien ved at komme et lille stykke rispapir i. Rispapiret skal puffe op over hele overfladen med det samme. Lav blomsterne ved at sænke et helt stykke rispapir ad gangen, så det er dækket af olie. Vent tre sekunder, og tag det op og læg det på et stykke køkkenrulle. Gentag til alle stykker er puffede.

Umiddelbart inden servering anrettes blomsterne med bahn-mi fyldet og pyntes med et drys ristede løg og spiselige blomster. Server saucen ved siden af til dyp.


Faktaboks

Om Pink Lady®

Pink Lady® er smagen af terroir – en unik kombination af jord, klima og dyrkningsprincipper, der giver æblet sin uforlignelige karakter. Hvert bid transporterer dig til frodige sydeuropæiske æbleplantager, hvor natur og landbrug går hånd i hånd.

Pink Lady®s æblebønder sikrer optimale forhold for smag og tekstur, samtidig med at de arbejder mod mere ansvarlige principper. Dette indebærer præcisionsmonitorering af plantager, vildtvoksende græs for biodiversitet og teknologier som fugtighedssensorer og drypvanding, der reducerer vandspild. Bierne spiller en central rolle i plantebestøvningen, og gennem Pink Lady®s Bee Pink-program beskyttes både bier og andre bestøvere på plantagerne. Fugle og flagermus hjælper med at kontrollere skadedyrsbestanden naturligt, mens ikke-invasive metoder som ler og net beskytter æblerne mod sol og vejr.

Pink Lady® forener tradition og biodiversitet for at skabe æbler, der ikke kun smager godt, men også er dyrket med respekt for naturen.

Læs mere om Pink Lady’s® dyrkningsproces her.

Måske du også kan li'