De bedste fastelavnsboller i Odense

Er du i Odense og har lyst til fastelavnsboller, så er der masser at vælge imellem, uanset om du er til gammeldags, dem med fløde eller nogle mere moderne varianter.

De bedste fastelavnsboller i Odense
January 31, 2023 af redaktionenFoto: Fru Lund Bageri & Café Unika

Fastelavnsboller kommer i et utal af varianter, og i Odense finder du mange gode og snaskede udgaver, til når fastelavnsbollesulten melder sig. Her får du vores bud på de 10 bedste fastelavnsbollerbagere.

Listen er IKKE i prioriteret rækkefølge.

BAKER BOYS

Foto: Baker Boys

1 2019 vandt Baker Boys for den bedste gammeldags fastelavnsbolle i Odense, og i 2022 vandt de for den bedste flødefastelavnsbolle. Du kan altså trygt gå til dem, hvis du skal have stillet din lyst til fastelavnsboller. De har to forskellige slags gammeldags og fire varianter med wienerbrødsdej og fløde. Dem med fløde kommer med smag af æble, sveske, rabarber og saltkaramel. 

Adresse: Edisonvej 52c, 5000 Odense, Blækhatten 1D, 5220 Odense og Højbyvej 48, 5260 Odense

MR. TORP

Foto: @mrtorp

Hos Mr. Torp kan du få flotte nyfortolkninger af fastelavnsbollen, der kommer i fire smagsvarianter: én med kaffe og salt karamel, én med æble, karamel og hvid chokolade, én med hindbær og Sarah Bernhard og én med citron, yuzu og hvid chokolade. De smager alle sammen fantastisk.

Adresse: Vintapperstræde 47, 5000 Odense

BRØD – A DANISH BREAD STUDIO

Foto: @danishbreadstudio

BRØD laver én fastelavnsbolle, og det er en gammeldags med creme, chokoladestykker og chokoladeglasur på toppen. Den skulle til gengæld være rigtig god!

Adresse: Kongensgade 38 og Vestergade 75B, 5000 Odense C

Se også: De bedste bagerier i Odense

FRU LUND BAGERi

Foto: @frulundbageri

Fru Lund ligger fem forskellige steder i Odense, og her har de mange forskellige fastelavnsboller at vælge imellem. Du kan få den gammeldags udgave af fastelavnsbollen med enten chokolade, nougat eller creme, og så kan du få fem forskellige variationer af dem med wienerdej og fløde. De fås med enten hindbær, creme, nougat, citron/blåbær eller Blomme i Madeira og chokoladecreme.

Adresse: Flere steder i Odense

WENDORFF

Foto: @wendorff_bagerierne

Har du svært ved at beslutte dig, kan du tage til Wendorff og købe en af hver. De har nemlig både gammeldags fastelavnsboller og nogle med wienerdej og vandbakkelse. De gammeldags kan fås med creme, nougat, chokolade eller hindbær. Flødevarianterne kan fås med hindbær, nougat eller sveske, og dem af vandbakkelse kan fås med citron og hvid chokolade eller med kaffe og Amaretto.

Adresse: Asylgade 16, 5000 Odense C og Hjallesevej 130, 5230 Odense M

RISE’S BRØD

Foto: @risesbrod

Hos Rie’s Brød kan du finde snaskede fastelavnsboller af wienerbrød med fløde. De fås i flere forskellige varianter, og der kommer ofte nye smage til. De har også åbne fastelavnsboller med hindbær, pistacie, creme eller saltkaramel.

Adresse: Flere steder i Odense

WIENERBAGERIET DØCKERSLUND

Foto: Wienerbageriet Døckerslund

Er du til klassiske wienerdejsfastelavnsboller med fløde, er Wienerbageriet Døckerslund leveringsdygtige. De har mange forskellige slags smagsvarianter, så der er helt sikkert mindst én efter din smag.

Adresse: Skibhusvej 179, 5000 Odense

PISTORIA

Foto: @pistoria_tidtilbroed

Hos Pistoria kan du finde lidt af hvert. De har både gammeldags fastelavnsboller, nogle af wienerbrød og så den lidt mere frække; nemlig lavet af croissanter og fyldt med flødeskum og henholdsvis smage af Sarah Bernard og abrikos samt kaffe og Baileys. Wienerdejsudgaverne er med hindbær og creme eller solbær og rom.

Adresse: Møllevej 1, 5260 Odense S

CAFÉ UNIKA

Foto: @cafeunika

Kender du den svenske semla? Det er en gærdejsbolle fyldt med mandelmasse og flødeskum. Hos Café Unika har de videreudviklet den ved at fylde en croissant med saltkaramel, mandler og blødt skum. Mums! De har også en fastelavnsbolle med hindbærsmag.

Adresse: Albanigade 17, Odense C

FOLKEBO BAGERI

Foto: @folkebosbageri

Her finder du en klassisk wienerdejsfastelavnsbolle i fem udgaver. Du kan nemlig få den med smag af enten sveske, hindbær, karamel, flødecreme eller solbærcreme.

Adresse: Hjallesevej 209, 5230 Odense M

Måske du også kan li'