De bedste fastelavnsboller i Århus

Fastelavnsbollesæsonen starter tidligere og tidligere, og vi er helt med på den, hvis det betyder, vi kan spise dem hver weekend i både januar og februar.

De bedste fastelavnsboller i Århus
January 30, 2023 af redaktionenFoto: Jumbo og @figure.jensen

Vi elsker fastelavnsboller – både dem vi selv bager, og dem vi køber hos bagere. Vi har tjekket fastelavnsmarkedet ud i Århus, og her får du vores bud på de 10 bedste fastelavnsboller.

Listen er IKKE i prioriteret rækkefølge.

Emma Emma

Foto: @figure.jensen

Uanset om du er til de gammeldags med creme eller de lidt mere fancy nyfortolkninger, kan du trygt gå til Emma Emma. Deres gammeldags fastelavnsboller med creme, remonce, kompot og glasur kombinerer nemlig de to på fineste vis. Du får en gammeldags bolle med nyfortolkede smage. Vælg mellem tre varianter: en med marcipan, rosencreme og solbær, en med marcipan, estragoncreme og hindbær og en med vaniljecreme, passionsfrugt og karamelchokolade. Du får en perfekt kombination af det søde og syrlige i dem alle. 

Adresse: Gammel Munkegade 9, 8000 Aarhus C

Pris: 35 kr.

Mor Anna

Her kan du både få gammeldags fastelavnsboller og dem med wienerdej og fløde. Er du til flødeudgaven, kan du vælge mellem hele fire varianter (medmindre du kan spise én af hver). De har smag af henholdsvis citron, abrikos, hindbær og chokolade. De ser klassiske ud, men du får alligevel en lidt moderne fastelavnsbolle, der kombinerer sødt og syrligt. Du kan også gå med chokoladeudgaven, de kalder Sarah Bernhardt, hvis du er til den lidt tungere slags.

Adresse: Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Pris: 40 kr.

DavidBreadHead

Er du til gammeldags fastelavnsboller med MASSER af creme, så er du kommet til det rette sted. Udenpå ser den ganske uskyldig ud, men indeni er den proppet med creme. På toppen er der et gavmildt lag chokolade, der spiller godt sammen med den søde creme. 

Adresse: J.M. Mørks Gade 7 kl, th og Ny Munkegade 4B 8000 Aarhus C

Pris: 35 kr.

Se også: De bedste bagerier i Århus

Schweizerbageriet

Nu bliver det svært at vælge. Hos Schweizerbageriet har de nemlig to slags fastelavnsboller, som hver har tre forskellige smage. Du skal altså vælge mellem seks varianter. Av! Den ene slags ligner den klassiske variant med wienerdej og fløde. De kommer i smagsvarianterne Sarah Bernard med vaniljeflødecreme og solbær, hindbær og vaniljeflødecreme samt sveske og vaniljeflødecreme. Den anden variant ligner en nyfortolkning af den gammeldags. Den fås med mascarponecreme og hindbær, chokolade og peanuts samt mascarponecreme og Oreo. Her er der altså lidt for enhver smag.

Adresse: M. P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C

Pris: 35 kr.

Jumbo

Hos Jumbo har de en gammeldags fastelavnsbolle, hvor der ikke er sparet på snask! Den er både med remonce og creme, og så er den toppet med mørk chokolade, som giver et fint modspil til det søde fyld. De har også en svensk semla, som er en gærdejsbolle fyldt med marcipanmasse og flødeskum.

Adresse: Mindet 4 og Ankersgade 12, 8000, Aarhus C

Berta bageri

Er du til herre meget creme, må du et smut forbi Berta. Deres gammeldags fastelavnsbolle er stoppet til randen med en creme blandet op med flødeskum og toppet med mørk chokolade. Det er næsten for meget. Men kun næsten! Snart får de også to nye varianter, som er lavet på en croissantbund og toppet med kompot og creme. Den ene er med havtorn, appelsin, ingefær og den anden kunne ligne en med smag af røde bær. 

Adresse: Frederiks Allé 105 st. th. 8000 Aarhus C

Briançon

Her er den gammeldags fastelavnsbolle kørt i stilling, og du kan vælge mellem fem forskellige smage: hindbær, chokolade, havtorn og chokolade, ren creme og deres nye, som er med brombær og chokolade. Alle fastelavnsbollerne er derudover også med creme og marcipan. De smager dejligt og er ikke for voldsomme.

Adresse: Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C

Pris: 32 kr.

Konditoriet i Den Gamle By

I Den Gamle By finder du gode historier om fastelavnsboller, men bedst af alt kan du købe nogle gode nogle af slagsen. De har både en gammeldags variant og en med wienerdej, hindbærmarmelade og flødeskum. De er klassiske i både smag og udseende og smager, lige som de skal!

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Pris: 40 kr.

MIB madmarked & bageri

Her kan du vælge mellem en klassisk udgave og to nyfortolkninger, der er taget til helt nye højder. Deres gammeldags fastelavnsbolle er med remonce, creme og chokoladestykker, og den smager dejligt. Deres nyfortolkning af fastelavnsbollen kommer i to udgaver. Den ene er med hindbær, creme og flødeskum og den anden er med solbær og chokoladecreme. Selve underbollen er dyppet i chokolade og på toppen er der et låg af marcipan. Wow, siger vi bare! 

Adresse: Findes flere steder i Aarhus

Pris: 26 kr. for den gammeldags og 32 kr. for de to andre

La Cabra

Hos La Cabra har de tre slags fastelavnsboller, der ligner en blanding af berlinere og fastelavnsboller. De kommer i tre smagsvarianter og består af en blød bolle med kompot og creme toppet med et farverigt lag sukker. Smagene er henholdsvis hindbær og vaniljecreme, solbær og mascarponecreme samt passionsfrugt og hvid chokolade. De er milde i smagen og lander ikke som en bombe i maven, som nogle fastelavnsboller ellers kan gøre.

Adresse: Borggade 4F, 8000 Aarhus C

Pris: 39 kr.

Måske du også kan li'