De bedste bagerier i Odense

Hvor skal man tage hen for at få det bedste bagværk i Odense, når hverdagen skal krydres og weekendmorgenerne forsødes? Vi viser dig de 5 bedste bagerier i Odense lige nu!

De bedste bagerier i Odense
October 20, 2022 af Emilie EnggrenFoto: BRØD

På den madglade Spis Bedre-redaktion går vi op i god mad – surprise! Og med god mad kommer vi ikke udenom én af livets store glæder; nemlig godt bagværk, morgenbrød og kager. Vi holder meget af at gå i køkkenet og bage selv, men det er ikke altid, at vi har tiden – og så er det jo godt, at der er andre, der har gjort det til deres levevej at forkæle os med lækkert bagværk. 

Men hvor skal man egentlig tage hen for at få fingrene i det bedste morgenbrød, wienerbrød og de fineste konditorkager, når man er i Odense? Med hjælp fra jeres gode anbefalinger og egne kagemunde har vi fundet frem til de 5 bedste bagerier i Odense lige nu. Herunder har vi oplistet dem i en ikke-prioriteret rækkefølge

Vi håber, du finder den inspiration, du leder efter!

Læs også: De bedste bagerier i København og De bedste bagerier i Århus

1. CAFÉ SØLLE

På den brostensbelagte Nedergade, side om side med plade- og interiørbutikker, finder du den charmerende og jordnære Café Sølle – som nu ikke er så sølle endda. Café Sølle kan både skrive bageri, café og bar i porteføljen – ja, for ej at glemme intimt koncertsted og socialt mødested for mange af Odenses (især) unge indbyggere. Hos Café Sølle summer det af god stemning, store smil, dybe og lette samtaler samt kærlighed til økologi og lokale råvarer. Indretningen hos Café Sølle er rustik, retro og tilnærmelsesvis hjemlig, og på hylderne inviterer brætspil til samvær og bøger til en rolig solostund.  

Af drikkevarer finder du et spændende udvalg af kolde øl, naturvine, vildgæret dansk cider, økologisk- og ”almindelig” sodavand samt friske juices. Du kan desuden trygt bestille kaffe hos Café Sølle, for bag skranken finder du bl.a. Jonas og Mads Klindt – bedre kendt som ”Koffiboys” – som har rejst verden rundt for at blive klogere på den store kaffejungle. Og det kan smages. Men selvom mange forbinder Café Sølle med de to krøltoppe, er det faktisk både Jonas og hans kone Xenia Søllingvraa, der har stiftet caféen – det er netop Xenias efternavn, der har inspireret dem til caféens navn. Og det har de gjort godt, for i 2022 blev Café Sølle nemlig velfortjent kåret til årets bedste café i Ugeavisens "Best of Odense". 

Udover kaffe er også bagværksdisciplinen mestret af folkene bag caféen, som har gjort det til en intern konkurrence, hvem af dem der bager de bedste boller. Jonas’ bud er surdejsboller, mens Mads mener, at hans koldhævede boller er vejen frem. Hvilke der er bedst, lader vi være op til dig at vurdere. 

Pst. Snyd ikke dig selv for en hjemmebagt snurre til kaffen. Den er outstanding!

Adresse: Nedergade 18, 5000 Odense

Se mere her!

2. BRØD – A Danish bread studio

Hos BRØD – A Danish bread studio skinner en tydelig passion igennem. En passion for det perfekte bagværk og en dedikation til smørbagte specialiteter. BRØD er kendt for deres gourmetbrød og snaskede kanelsnurrer (billede),og har vi først sagt BRØD, har vi i dén grad også sagt brunsvigersnegl. Lad os bare sige det, som det er. Den traditionelle brunsviger har fået konkurrence, og vi tror, den er ved at blive overhalet. 

Er du kaffedrikker, finder du også noget af Odenses bedste kaffe hos BRØD. Hos bageriet nørdes der nemlig kaffe på omtrent samme niveau som bagværket – og det siger ikke så lidt om den sjæl, der lægges i værket. Derfor har BRØD deres eget mikroristeri, hvorfra de nænsomt rister deres særudvalgte bønner, som også bruges i bageriets butikker.

Adresser:

Vestergade 75B, 5000 Odense

Kongensgade 38, 5000 Odense

Se mere her!

3. WENDORFF

I hjertet af Odense finder du Wendorff, som er fyldt med atmosfære og en indbydende stemning. Duften af hjemmebag hænger tungt i luften og giver dig et lunt kram – som et kærkomment velkommen. 

Det er ikke uden grund, at bager Wendorff har fået kælenavnet ”Smagen af Fyn”, for utallige fynboer sværger til Wendorff, når der skal købes rugbrød til frokost, basser til eftermiddagskaffen og friskt morgenbrød til de langsomme weekendmorgener. Al brød laves med kærlighed af kyndige fagfolk med den rette know-how i bagagen, og med en filosofi om, at det kræver fornemmelse for dejen at fremstille godt bagværk, kan det ikke gå helt galt. 

Selvom Wendorff er et bageri, der er funderet på traditioner og gamle opskrifter, der har været under mange års udvikling, bager de efter sæsonen og skifter løbende ud i sortimentet. Derfor kan du f.eks. i efteråret finde skønne kager og kringler med danske æbler. 

Adresser:

Asylgade 16, 5000 Odense C

Hjallesvej 130, 5230 Odense M

Se mere her!

4. FRU LUND

Er du til klassisk, dansk bagværk uden de store dikkedarer, er det Fru Lund, du skal besøge. Siden 1968, hvor Fru Lund for første gang slog dørene op, har bageriet været det foretrukne hos mange odenseanere, og det forstår vi såmænd godt. Fru Lund er nemlig især kendt for sprøde morgenstykker, knasende wienerbrød og konditorklassikere, som vi kender dem. Og så bages brødet fra bunden med Fru Lunds egen surdej. 

I 2021 tog Fru Lund noget af et kvantespring, da bageriet udvidede med en lille havnecafé, som har barnebarnet til stifter Lund, Caroline Lund, bag roret. Her serverer hun, udover bagværk, bl.a. smoothiebowls, avocadomadder og grød – for ej at glemme dejlig kaffe at slukke tørsten på. 

Adresser:

Café: Havnegade 2A, 5000 Odense

Bagerier: Flere adresser. Se her

Se mere her!

5. DET GODE BRØD

Det gode brød er et økologisk og biodynamisk bageri med en klar mission om at passe på planeten – og dermed på hinanden. Principperne for bagværket gør alt i alt brødet sundere, drøjere, mere holdbart og giver det samtidig en fin aroma, der kan både smages og duftes. Det skyldes bl.a., at melet males på stenkværne, hvormed de gode næringsstoffer såsom mineraler og vitaminer ikke går til grunde i formalingsprocessen. 

Hos Det gode brød i Nørregade er stemningen hyggelig og helt nede på jorden, og de originale huse i kraftige farver giver en nostalgisk følelse af, at intet har ændret sig i de seneste 100 år – på den gode måde vel at mærke. Det er Lissen og Dan, der driver bageriet, og som herfra bager alt i små husholdningsovne stablet ovenpå hinanden. Pladsen er nemlig trang, men som Lissen selv udtaler, bruger de ikke penge på materielle ting. Til gengæld er brødet næringsrigt, og det er netop dét, der er det afgørende. 

Skønt butikken er lille og intim, er udvalget stort, og det bugner med friskbagt brød og sødt bagværk på hylderne. Især bageriets spandauer er en favorit blandt mange odenseanere, og deres boller med brændenælder får ligeså vores varmeste anbefaling. 

Adresse: Nørregade 35, 5000 Odense

Se mere her!

Måske du også kan li'