7 tips: Kom godt i gang med foodprepping

Vi kender det alle: Eftermiddagstimerne er travle, for vi vil gerne hygge med familien, men aftensmaden laver jo heller ikke sig selv, og pludselig er klokken alt for mange, og vi aner ikke, hvad vi skal servere. Det er der dog heldigvis en overskuelig løsning på.

7 tips: Kom godt i gang med foodprepping
January 29, 2021 af AnnonceFoto:

Det er en af de store tidsrøvere i hverdagen: Madlavning. Og selvom vi elsker at lave god mad, kan en travl hverdag godt skygge lidt for fornøjelsen. Foodprepping, som egentlig bare betyder at forberede mad til flere dage, er et godt værktøj til at få både mere tid og fastholde fornøjelsen ved madlavningen. Lyder det hele lidt uoverskueligt, og aner du ikke, hvor du skal begynde, så læs lige med her.

  • Et godt sted at starte, når det gælder foodprepping, er med grøntsager og frugt. Tænk ugens måltider igennem og træk alle grønne ingredienser ud, og få det hele forberedt på én gang. Når man er træt efter en lang dag, bliver salaten mere overskuelig at få på bordet, når kålen er vasket, snittet og sprød.
  • Overvej hvordan du kan få systematiseret din madinspiration. Måske fungerer det bedste for dig at tage billeder af opskrifter og gemme dem i en mappe på din telefon, måske er det bedre med lister, du skriver ud? Se, hvad der fungerer for dig, men prøv at samle ideerne, så du nemt kan tilgå dem, når du planlægger ugen.
  • Start gerne i det små. Det kan virke uoverskueligt at lave (næsten) alt klar til en hel uge, så start med et par måltider og nogle snacks.
  • Start alle indkøb derhjemme. Tjek viktualierummet, fryseren og bagerst i køleskabet, og få overblik over, hvad du allerede har, som skal eller kan bruges nu.
  • Planlæg rester. Skal der være ekstra meget tid på kontoen nogle eftermiddage, så tænk reste-dage ind fra starten og forbered nok råvarer til, at der bliver nok til fryseren eller køleskabet.
  • Opbevaring er vigtig, når det handler om at forberede råvarer i god tid, for gulerødderne må gerne være sprøde, selvom de blev snittet søndag og først skal bruges torsdag. Gå også gerne efter beholdere, der kan smides direkte i ovnen – og i fryseren med eventuelle rester bagefter.
  • Når du står i køkkenet omringet af råvarer, og det hele virker lidt uoverskueligt, så husk på, at det, du gør lige dér, giver dig tid og frihed til andre ting resten af ugen.

ZWILLING Fresh & Save

Fresh & Save startersættet fra ZWILLING indeholder den smarte vakuumpumpe og beholdere og poser, som gør det nemt at opbevare madrester og råvarer, som på den måde holder sig frisk op til fem gange længere. Glasbeholderne kan både gå i ovn og fryser, og poserne kan også anvendes til sous vide. Resultatet er mindre madspild og en nemmere hverdag fyldt med god mad. Startersættet med 7 dele fås til 699,95 kr. her.

Måske du også kan li'