7 geniale køkkentips

Der er ikke noget mere frustrerende end brun guacamole, at rense en porre eller skrælle ingefær! Få vores bedste køkkentips, så madlavningen blivere lettere og sjovere.

7 geniale køkkentips
April 29, 2020 af redaktionenFoto: Ditte Capion-Damgaard

Du kender det sikkert godt. De små irriterende udfordringer i køkkenet, som både tager tid og kræfter fra den ellers hyggelige madlavning.

Vi har derfor samlet 7 geniale og brugbare køkkentips, der vil gøre livet i køkkenet lidt nemmere!

1. Undgå brun guacamole 

Du kender sikkert det tidskrævende trick med avocadoskræller i gaucamolen eller tippet med masser af citronsaft, der ofte ender med en alt for syrlig smag?

Men faktisk skal du bruge noget så enkelt som vand. Din guacamole kan nemlig forblive grøn ved, at du hælder lidt vand over, da vandet forhindrer luften i at misfarve avocadoen. Hæld vandet fra inden servering, og så har du en frisk og flot guacamole! 

2. Pres hvidløgsfeddene med skræl

Alle hvidløgselskere kan spare en hel del pillearbejde. Der er nemlig ingen grund til at bruge tid på at skrælle hvidløget. Læg blot hele hvidløgsfeddet i hvidløgspresseren, og pres på normal vis. Selve hvidløget presses ud, mens skallen stadig sidder i hvidløgspresseren. Det er da smart!

3. Sådan renser du en porre

Der findes næsten ikke noget mere besværligt end at rense en porre pga. de endelig mange lag. Derfor er dette tip guld værd, når du skal i gang med porrertærten eller den berømte kartoffel-porre-suppe

Skær den hårdeste del af toppen fra, og lav et snit på langs til der, hvor porren bliver hvid. Fyld en skål med vand, og brug porren som et piskeris. Pil de yderste, grove blade af, og giv porren et lille svirp, for at få det sidste vand ud af den. Så er den renset og klar til brug! 

4. Red din alt for stærke gryderet 

Det kan være lidt af en kunst at dossere chili i madlavningen – men hvordan redder man egentlig en ret, når skaden er sket? Svaret er mælkeprodukter. Hvis du f.eks. har lavet en lidt for stærk chili con carne, så er tricket simpelthen at tilsætte enten creme fraiche eller ganske almindelig mælk. Mælkeprodukter kan nemlig opløse stoffet 'capsaicinen' der gør, at chilien brænder.

5. Skræl ingefær med en ske 

Lige så friskt og lækkert ingefær smager, lige så besværligt er det at skrælle! Hvis du bruger en køkkenkniv eller en kartoffelskræller, går der rigtig meget af selve ingefæren til spild. Men hvis du i stedet bruger en ganske almindelige spiseske, kan du faktisk nemt skrabe det fine skræl af ingefærroden. 

Riv ingefæren frossen

Et ekstra lille tip er at fryse de skrællede ingefærstykker ned. Den frosne ingefær er nemlig supernem at rive. 

6. Fjern jordbærstilken med et sugerør

Glem alt om at fjerne stilken på jordbær med en kniv eller teske – du skal nemlig bruge et sugerør! Du skal bare sætte sugerøret på bunden af jordbærret, fører det op igennem og så sætter stilken sig fast i sugerøret. Vi anbefaler selvfølgelig, at du bruger et genanvendeligt sugerør for miljøets skyld.

7. Undgå et ustyrligt skærebræt

En meget irriterende  og til dels farlig køkkenudfordring er, når skærebrættet glider rundt på bordet, mens man snitter grøntsager eller skærer steg.

Det uundværlige trick er at fugte en klud og lægge den under skærebrættet, så undgår du et skøjtende skærebræt og grøntsager på gulvet!

Måske du også kan li'