6 opskrifter: Sådan får du brugt dit tørre rugbrød

Selvom dit rugbrød er blevet tørt og kedeligt, kan det sagtens få nyt liv i alt fra toast og crumble til sprøde chips.

6 opskrifter: Sådan får du brugt dit tørre rugbrød
January 28, 2021 af redaktionenFoto: Maria Warnke Nørregaard

Begynder rugbrødet at blive kedeligt? Der er ingen grund til at smide de tørre brødsrester ud, de kan nemlig sagtens genopstå i andre søde og sprøde sammenhænge – til gavn for både dig og miljøet. Her får du 6 gode opskrifter, hvor du kan bruge dit daggamle brød. 

6 opskrifter: Sådan får du brugt dine brødrester 


Øllebrød med flødeskum

Øllebrød er en genial måde at få brugt det tørre rugbrød på. Flødeskum er en selvfølge på toppen, og kombinerer du det med hjemmekogt æblemos og knasende granola, bliver det ekstra lækkert. Se opskriften på klassisk øllebrød



Æblecrumble med rugbrød

Tørt og kedeligt rugbrød er også lækkert at bruge en klassisk æblecrumble. Rugbrødet giver et lækkert og lidt anderledes tvist til den populære kage. Se opskriften på æblecrumble med rugbrød.


Sprøde brødcrutoner

Brødcroutoner er et dejligt sprødt indslag til en suppe eller salat og kan laves af både daggammelt rugbrød og hvedebrød. Se opskriften på brødcrutoner

Rugbrødstoast med ost og skinke 

Toast går aldrig af mode, så brug dit gamle rugbrød eller franskbrød på en sprød toast med ost og skinke. Mums! Se opskriften på rugbrødstoast.  



Bondepige med slør

En gammel, dansk dessert, der med sit fine navn dækker over en slags trifli med lag af æblegrød, rugbrødsknas og flødeskum. Se opskriften på bondepige med slør.   



Rugbrødschips 

Brug dit tørre rugbrød til sprøde rugbrødschips med salt. De er virkelig lækre som snack, når lækkersulten melder sig, men de sprøds chips er også perfekte som tilbehør til en forret, der godt kan bruge lidt knas. Top dem f.eks. med røget laks, cremefraiche og dild, så har du en elegant og lækker og appetizer. Se opskriften på rugbrødschips.

Opbevaring af rugbrød

  • Opbevár dit rugbrød i en tætlukket pose ved stuetemperatur.
  • Brød, der opbevares i køleskabet, vil hurtigere udtørre og danne mug. 
  • Brug en ren brødpose hver gang, og bland ikke nyt og gammelt brød. 
  • Hjemmebagt rugbrød skal køles helt ned, før det kommer i pose. 

Læs mere: 10 madvarer, der ikke skal i køleskabet. 

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'