5 tips: Gør madpakken grønnere

Skær ned på alufolien og kødpålægget. Her kan du finde en række tips til at tænke lidt mere på miljøet, næste gang du smører madpakken.

5 tips: Gør madpakken grønnere
April 23, 2024 af AnnonceFoto: Pink Lady®

Annonce for Pink Lady®

Arbejder du på at indføre flere grønnere tiltag i hverdagen, så er madpakken et sted, der for mange er plads til lidt forbedring.

Hvad end det er til børnene eller dig selv, så har vi her samlet 5 tips til at gøre madpakken lidt grønnere.

1. Genanvendelig emballage

Tænk først og fremmest over, hvordan du transporterer din mad og drikke. Bruger du en ny plastikpose hver dag, er det måske på tide at investere i en reel madkasse. Anvend desuden en genanvendelig drikkedunk af glas eller stål, så du kan drikke vand fra hanen, hvilket er langt mindre miljøbelastende end for eksempel kildevand og juice.

2. Spis æbler fra Pink Lady®

Et sprødt æble er nemt og lækkert i madpakken, og vælger du et fra Pink Lady®, ved du, at det er dyrket med ansvarlighed for øje. Pink Lady® arbejder nemlig på at nedbringe miljøpåvirkningen fra deres produktion ved blandt andet at bevare biodiversiteten, reducere CO2-aftrykket og spare på vandet, så du bliver efterladt med en ekstra god smag i munden.

3. Masser af gnavegrønt

Generelt er det godt med en masse frugt og grønt, og grøntsager er faktisk den type fødevarer, som belaster klimaet mindst. Du kan derfor hurtigt gøre madpakken grønnere (og sjovere) med lidt gnavegrønt i form af agurkestænger, gulerødder, snackpeber eller måske nogle små tomater.

4. Brug bivokspapir

Alufolien i madpakken kan let erstattes af bivokspapir, som er et langt mere miljøvenligt alternativ. Og apropros bier: Som et led i deres arbejde for at bevare biodiversiteten, har Pink Lady® et Bee Pink®-program, som sørger for flere bistader i æbleplantagerne. På den måde sikrer de en naturlig bestøvning og efterfølgende omdannelse af æbleblomsterne til frugter – og så har biernes tilstedeværelse en positiv effekt på æblets generelle kvalitet.

5. Skær ned på kødpålægget

Rugbrød med spegepølse eller kødpølse har længe været en klassiker i madpakken, og det må den selvfølgelig gerne fortsætte med at være. Men hvis du er på jagt efter et mere klimavenligt alternativ, kan du skifte kødpålægget ud med for eksempel fisk, kartoffelskiver eller æg.

Hvorfor vælge Pink Lady® æbler?

Pink Lady® er et friskt og saftigt æble, dyrket ansvarligt i Frankrig, Italien og Spanien. Med syv måneder på træet har Pink Lady® en længere vækstcyklus end andre æbler, hvilket sammen med en masse arbejde og opmærksomhed på miljøbevarelse hos de passionerede avlere hjælper med at sikre den gode kvalitet. De æbler, der ikke lever op til kvalitetskriterierne, bruges til madlavning, juice, kompot, dyr eller genbrug. Derudover kommer Pink Lady® i 100 % papemballage.

Find flere oplysninger her.

Måske du også kan li'