Det er ikke alle dage, man har lyst til at bruge timevis i køkkenet. Og det er nok de færreste dage, man har lyst til at bøvle med simple køkkenopgaver, der i virkeligheden kunne løses på en smartere måde — som for eksempel at fiske æggeskallen op ad dejen.
Vi har samlet 5 køkken-hacks, der gør hverdagen — og livet! — nemmere, så du kan bruge dit overskud på vigtigere ting.
1. Pres hvidløgsfed med skræl
Hvorfor bruge kræfter på at skrælle hvidløget, inden du presser det — når resultatet bliver det samme? Lægger du hele hvidløgsfeddet i hvidløgspresseren, presser du nemlig hvidløget ud som normalt, mens skrællen bliver siddende i hvidløgspresseren. Genialt! Desuden sparer du dine fingre for den hvidløgslugt, der ellers har det med at blive siddende i dagevis.
2. Fjern æggeskallen i et snuptag
Selv de mest tålmodige mennesker kan blive udfordret, når der ryger et stykke æggeskal ned i dejen. Hverken snilde overraskelsesangreb eller nænsomme bevægelser dur, og æggeskallen bliver, hvor den er. Men nu er det slut! Du skal nemlig bare gøre dine fingre våde med vand, inden du går i kamp, og vupti, så kan du fiske skallen op så nemt som ingenting.
3. Ingen skam i færdigretter
Færdigretter har fået sig lidt af et blakket ry, men de er altså ikke, hvad de har været, og derfor er der absolut ingen skam i at sætte dem på middagsbordet — tværtimod kan du spare dig selv for en masse tid og besvær. De nye færdigretter fra Danish Crown indeholder et minimum af tilsætningsstoffer, og så er flere af produkterne nøglehulsmærkede — blandt andet kebabstrimlerne, som ses på billedet, her anrettet på pitabrød og med edamamebønnemos.
Vil du have flere tips til at anrette kebabstrimler? Så se med her:
4. En våd klud under skærebrættet
Er dit skærebræt derhjemme ustyrligt, når du snitter grøntsager og skærer morgenbrød, så har vi heldigvis et tip til at få det under kontrol igen. Fugt en klud, læg det under skærebrættet, og voila, alle irritationsmomenter (og farlige momenter) er væk! Det kan også være en særligt god idé, hvis du har børn med i køkkenet, som måske hverken har teknik eller tålmodighed til skøjtende skærebrætter.
5. Red flødeskummet med mælk
Blev du distraheret af egne tanker? Blev piskefløden næsten til smør? Bare rolig, du behøver ikke starte forfra. Her får du en ekstra chance: Hæld lidt mælk i skålen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Tilføj lidt ekstra, hvis du stadig ikke får det lette og luftige resultat, du er på jagt efter. Herefter kan du bruge flødeskummet akkurat, som hvis du havde gjort det rigtigt fra start!
Frisklavede færdigretter fra Danish Crown
Med færdigretterne fra Danish Crown kan du få et frisklavet, familievenligt måltid på under 15 minutter. Kødet er dansk, og så er det allerede krydret og skåret, så du blot skal mikse det med det grønne tilbehør. Flere af produkterne i serien er nøglehulsmærkede og et sundere alternativ til traditionelle færdigretter, da de indeholder mange fibre og fuldkorn og har et mindre indhold af fedt, sukker og salt — helt uden at gå på kompromis med den gode smag. Se mere her.