I takt med at dagene bliver kortere, og temperaturen falder, får vi mere lyst til at varme os på en intens tomatsuppe med masser af sødmefuld dybde på smagen.
Tomatsuppe er ikke bare tomatsuppe. Der er nemlig forskel på, hvordan du laver din tomatsuppe, og hvilke tomater du bruger.
Laver du din tomatsuppe på Mutti dåsetomater, får du søde, smagfulde og solmodne tomater året rundt. Samtidig kan du lettere undgå madspild, når du bruger konserverede tomater, da de kan holde i tre år – mens friske tomater kun holder sig i en kort periode.
Du kan sagtens være kreativ med dåsetomater og skifte mellem forskellige smage, konsistenser og tilberedningstid. Mutti har fire klassiske former for tomater, som gør det muligt at finde den helt rette tomat til enhver suppe.
Skal det være nemt, gå hurtigt og kunne spises af hele familien – uden at du går på kompromis med den gode smag – er det oplagt at lave en fløjlsblød suppe på tomatpassata.
Vil du gerne have smæk på smagen, skal du gå efter en tomatsuppe med koncentreret tomatpuré, som giver en intens smag af tomater. Er du derimod på jagt efter en frisk tomatsuppe med en rig tekstur, der kan laves på bare 20 minutter, mens de øvrige ingredienser simrer, skal du bruge finthakkede tomater på dåse.
Og er du ude efter en delikat og dyb smag, bør du lave den på hele tomater. Bag tomaterne i ovnen for at opnå den fulde smag.
Vi har samlet fire nemme opskrifter på tomatsuppe, som helt sikkert vil give dig varmen på en kold efterårsaften. Find dem nedenfor.
Tomatsuppe med tomatpassata
At bruge passata er den nemmeste måde at lave tomatsuppe på. Passata har en fløjlsagtig tekstur og en sød smag, som er let at elske for hele familien. Den skal kun opvarmes i to minutter, og så er den klar.
Ingredienser
1 skalotteløg
1 spsk. olivenolie
800 g Mutti Passata
1 grøntsagsbouillonterning
1 spsk. hakket frisk timian
½ spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sort peber
1 tsk. chilipulver
1 dl piskefløde
Et nip salt
Til servering
100 g fetaost
2 spsk. olivenolie
1 spsk. timian
1 spsk. chiliflager
Sådan gør du
1. Pil og hak skalotteløget fint, og steg det i olivenolie i en gryde. Tilsæt Mutti Passata.
2. Tilsæt alle ingredienserne undtagen fløde, og lad det simre i 5 minutter.
3. Mens suppen simrer, forberedes toppingen. Smuldr fetaosten i en lille skål, og tilsæt olivenolie, timianblade og chiliflager efter smag.
4. Rør fløden i suppen, og lad den simre, til fløden er varm. Blend evt. suppen glat med en stavblender direkte i gryden.
5. Servering: Anret suppen i skåle eller dybe tallerkener, og servér med marineret fetaost.
TOMATSUPPE MED tomatpuré
Tomatpuré er perfekt til at tilføje intensitet til en tomatsuppe – så det er den ingrediens, du skal bruge, hvis du elsker en kraftig smag af tomat. Vælg dobbelt eller tredobbelt koncentrat, afhængig af hvor intens du kan lide din tomatsuppe.
Ingredienser
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 løg finthakket
1 tsk. fint salt
4 fed hvidløg
2 spsk. Mutti dobbeltkoncentreret Tomatpure
2 kviste timian
2 dåser Mutti hele tomater
1 stor gulerod
500 ml grøntsagsbouillon
250 ml mandelmælk
1/2 dåse butterbeans
20 basilikumblade
Sort peber
Croutoner
1/2 surdejsbrød
1/2 dl olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. hvidløgspulver
Til servering
Frisk basilikum
Sådan gør du
1. Opvarm en suppegryde ved medium varme.
2. Hæld olie i, opvarm i 30 sekunder, og tilsæt derefter løg og salt. Lad løgene simre over svag varme i 3 minutter.
3. Skær gulerødderne fint, tilsæt dem til løgene, og kog yderligere i 5 minutter, mens du rører lejlighedsvis.
4. Pres hvidløget. Tilsæt Mutti Tomatpure og hvidløg, og kog i yderligere 1 minut.
5. Hæld bouillon, hele tomater og timian i gryden. Bring det i kog, og lad det simre i 30 minutter.
6. Blend suppen med bønner, mandelmælk, basilikum og sort peber efter smag, indtil den er helt glat.
Croutoner
7. Mens suppen koger, forbereder du croutonerne. Forvarm ovnen til 180 °C. Skær brødet i firkanter på 2 cm.
8. Tilsæt alle ingredienser til en skål, bland godt, og fordel dem i et enkelt lag på en bageplade.
9.. Sæt croutonerne i ovnen, og bag dem i 15 minutter.
10. Server suppen straks, toppet med sprøde croutoner og frisk basilikum.
PAPPA AL POMODORO
Skal din tomatsuppe være frisk og rig i konsistensen, kan det anbefales at lave den på finthakkede tomater fra dåse. Det tager kun 20 minutter at lave den i en gryde på komfuret, og den vil stadig have en frisk smag af tomat.
Ingredienser
3-4 skiver groft brød
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 dåser Mutti Polpa finthakkede tomater
2 1/2 dl hønse- eller grøntsagsfond
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. chiliflager
1 tsk. sort peber
4 spsk. hakket frisk basilikum
Revet parmesan
Sådan gør du
1. Skær skorperne af brødskiverne, og hak den bløde del.
2. Hak hvidløg fint, og sauter det i olivenolie på en pande.
3. Tilsæt 2 dåser Mutti Polpa finthakkede tomater, fond, balsamicoeddike og krydderier. Lad det simre i 10 minutter.
4. Tilsæt brød og 2 spiseskefulde hakket basilikum. Lad det koge i yderligere 15 minutter.
5. Server med hakket basilikum og revet parmesan.
Tomatsuppe med hele tomater
Pelati er til dig, der ønsker at tage din suppe til et næste niveau. Rist hele skrællede tomater i ovnen og blend dem derefter til en glat tekstur. Din suppe vil have en delikat smag af tomater.
Ingredienser
2 dåser Mutti Pelati hele tomater
100 g fløde
1 løg
1 hele hvidløg
2 kviste merian (kan erstattes med basilikumblade)
75 g grøntsagsbouillon
Croutoner
1/2 baguette
Parmesan
Salt og peber
Sådan gør du
1. Skær løget over, og del de hele hvidløg på tværs.
2. Put de hele tomater, løg og hvidløg i en bradepande eller et ovnfast fad. Tilsæt derefter olie, salt, peber og merian.
3. Bages i ovnen i 20 minutter ved 200°C, eventuelt med grillfunktion de sidste par minutter.
4. Fjern hvidløgsskrællen, og blend hvidløg, løg og tomater.
5. Tilsæt fløde, og juster konsistensen med grøntsagsbouillon og blend sammen i 1 minut.
Croutoner
6. Skær brødet i skiver, og læg det på en bageplade. Drys med ekstra jomfruolivenolie, salt og peber og revet parmesanost.
7. Rist brødet i ovnen ved 200°C, indtil det er gyldent.
Servering
8. Anret suppen i dybe tallerkener. Tilsæt en skefuld fløde, en smule olie, peber, croutoner og et par basilikumblade, og server straks.
SIGT EFTER DE BEDSTE TOMATER – SÅDAN MAKSIMERER MUTTI SMAGEN AF DERES TOMATER
Kvaliteten af Muttis produkter er resultatet af de råvarer, de dyrker. Mutti investerer i kvalitet på alle stadier, fra råvarer til landbrug og fra produktion til forsyningskæde, for at tilbyde produkter, der er fulde af smag og kan gøre selv den enkleste ret lækker.
Mutti betaler landmændene en højere pris (11 %) end sine konkurrenter for at få tomater af høj kvalitet. Landmændene får mere i løn – og Mutti får det bedste ud af høsten.
Mutti er den eneste producent, der bruger forskellige dele af tomaten i forskellige produkter for at få den friskest mulige smag, som i Polpa, eller den intensitet, der skal til for tomatpuré. Mutti er den eneste producent, der har udført tre kvalitetstjek på sin sorteringslinje – alt sammen for at sikre, at kun de modneste og sødeste tomater bliver brugt til at lave tomatprodukter.